Gradonačelnik Imamović dao podršku radnicima Livnice čelika i Bosnia Valvesa

0

Gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović izrazio je zabrinutost vezi s neriješenim radno-pravnim statusom i teškom socijalnom situacijom uposlenika privrednih društava LČT (Livnica čelika) i Bosnia Valvesa.

On je zabritnut i zbog nečinjenja nadležnih viših organa vlasti, koje je izazvalo opravdani revolt i nezadovoljstvo radnika pomenutih firmi, ali nažalost i štrajk glađu, koji dovodi u pitanje živote i zdravlje više desetina naših sugrađana, piše lokalni portal TIP.

Kako se ističe u njegovom apelu, on podržava legitimne zahtjeve radnika LCT-a i Bosnia Valvesa.

˝Apelujem da Federalna i Kantonalna vlada izvrše svoje zakonske obaveze i odmah donesu odgovarajuće odluke, kako bi se ova agonija radnika i njihovih porodica prekinula i ostvarila njihova ljudska i radnička prava. Apelujem na radnike LČT-a i Bosnia Valvesa da dalje ne ugrožavaju svoje živote i zdravlje, jer bi to moglo izazvati teške i nesagledive posljedice za njih i njihove porodice, a Gradska uprava će, kao što je to i do sada uvijek radila, preduzeti sve na zakonu zasnovane mjere da im se pomogne u okvirima nadležnosti˝, navedeno je u apelu gradonačelnika Imamovića.