Gradačac: Za Mlijekoprodukt dvije zlatne medalje

0

Kompanija Mlijekoprodukt iz Kozarske Dubice osvojila je zlatne medalje za kvalitet proizvoda – Vitalija mileram i Vitalija gusti jogurt, na 44. Međunarodnom sajmu poljoprivrede i prehrambene industrije “Sajam šljive” u Gradačcu.

Već godinama ostvarujemo odličnu saradnju s ovim sajmom i ponosni smo što je jedna manifestacija sa tradicijom dugom više od 40 godina prepoznala kvalitet naših proizvoda, ali i značaj naše kompanije kao lidera u mliječnoj industriji u BiH, saopšteno je iz Mlijekoprodukta.

Iz ove kompanije dodaju da se “Vitalija” pozicionirala na tržište kao omiljeni domaći brend među potrošačima.

– Nagrada za kvalitet proizvoda rezultat je našeg kontinuiranog ulaganja u cjelokupni proizvodni proces – rekao je marketing menadžer Mlijekoprodukta Vlado Sandić.

Ovoj kompaniji dodijeljeno je i posebno priznanje za doprinos i afirmaciju sajma u Gradačcu.

Na ovogodišnjem sajmu, koji je trajao od 23. do 27. avgusta, svoje proizvode i usluge predstavilo je oko 300 izlagača iz BiH i zemalja okruženja, ali i Austrije, Češke, Mađarske, Turske i Njemačke.

Kompanija Mlijekoprodukt je na prošlogodišnjem sajmu u Gradačcu, takođe, osvojila dvije zlatne medalje za proizvode Vitalija vajkrem i Vitalija kefir.

Mlijekoprodukt, koji posluje u okviru regionalnog lidera Imleka, je lider na tržištu mlijeka i mliječnih proizvoda u BiH.