Globalna kompanija ICL traži partnere u BiH

0

Globalni lider u poljima poljoprivrede, hrane i industrijskih proizvoda, kompanija ICL traži zastupnike za Bosnu i Hercegovinu za linije osnovnih i kompleksnih granuliranih i vodotopivih gnojiva.

Kako ističu, njihova predanost zelenijem svijetu obuhvata cijelu planetu te opslužuju sva svjetska zelena tržišta. Objasnili su kako vide idealnog partnera u našoj zemlji.

– Svakako bi trebale biti kompanije koje su već postojeći igrači na tržištu sa određenom bazom kupaca, infrastrukturom i ugledom – rekao je Zoran Salopek, country manager SEE and CEE, za Agroklub.

U odnosu na druge proizvođače izdvaja ih širok spektar od osnovnih i kompleksnih granuliranih, vodotopivih, folijarnih te biostimulanska gnojiva. Iz ICL-a navode kako garantuju kvalitetu svojih proizvoda od procesa proizvodnje do polja, provođenjem strogih mjera kontrole i ispitivanja.

– Svakako je važno napomenuti da smo jedan od najvećih svjetskih proizvođača sirovina za ta ista gnojiva – dodaje Salopek.

Inače, na bosanskohercegovačkom tržištu su prisutni zadnjih 15 godina sa svojim specijaliziranim gnojivima, no, kako kaže i taj portfelj je podložan dogovoru i širenju, a “još veći naglasak je na granuliranim osnovnim i kompleksnim gnojivima”.

Posluju u oko 150 zemalja, a očekuje se da uskoro nove proizvode plasiraju i u BiH.