GIKIL mijenja ime, najavljeno ulaganje od 10 miliona KM

0

U upravi Global ispat koksne industrije Lukavac predstavnici ove kompanije i Općine Lukavac održali su sastanak na kojem su prezentovane aktivnosti nove uprave na modernizaciji proizvodnog sa ciljem zaštite okoliša.

Trenutna uprava GIKIL-a od prošle godine uložila je višemilionska sredstva u realizaciji mnogih projekata, rečeno je na sastanku.

Narednog mjeseca očekuje se da će kompanija promijeniti i ime u Koksara doo Lukavac.

– Opredijeljeni smo i u budućnosti za ulaganje u tehnološko-proizvodne procese, u zaštitu okoliša i životne sredine kao i bezbjednost i zaštitu radnika. U proteklom periodu, od februara prošle godine pa do kraja godine uložili smo oko 5 miliona KM u tehnološko-proizvodne procese i zaštitu okoliša. U ovoj godini uložili smo već 2 miliona a do kraja godine planiramo uložiti još najmanje 10 miliona KM u tehnološko-proizvodne procese i zaštitu sredine, kako bismo kompaniju doveli na nivo svjetske, ekološki prihvatljive kompanije – kazao je za RTV Lukavac Dževad Kasumović, generalni direktor GIKIL Lukavac.

On je najavio i novo ime kompanije.

– Mi smo donijelu odluku o promjeni imena tako da će se kompanija u budućnosti zvati Koksara d.o.o. Lukavac. Sljedećeg mjeseca očekujemo saglasnost Nadzornog odbora i skupštine društva i finalizaciju tog procesa – kazao je Kasumović.