Gigant iz Tešnja osvaja najveća tržišta u Evropi

0

Prije tačno godinu dana kompanija Madi iz Tešnja izvezla je prvu isporuku na tržište Evropske unije. Od tada su osvojili, između ostloga, najveće evropsko tržište – njemačko.

– Na današnji dan (25. septembar), prošle godine, smo realizirali prvi bh. izvoz pilećeg mesa u EU.  To je bio važan korak, kako za našu kompaniju, tako i za druge izvoznike sveukupne mesne industrije Bosne i Hercegovine – kažu iz Madija.

Otad pa do danas, njihovo tržište je prošireno, pored tržišta susjednih zemalja i na: Njemačku, Švedsku i Hrvatsku.

– Nastojimo otvoriti i nova tržišta, te svakodnevno imamo upite i sastanke, a o čemu svjedoče i intenzivni sastanci sa potencijalnim kupcima. Jako je pozitivno da potencijalni kupci sa novih tržišta dolaze nama, prvi inicirajući razgovore – navode iz kompanije.

Dalje nastavljaju sa svojim planovima, kako kažu, “ponosni što smo potvrdili našu lidersku poziciju, ne samo kao najveća mesna industrija u BiH nego i kao kompanija koja postavlja stazu kojom će ići drugi bh. izvoznici iz mesne industrije”.

– U proteklih 12 mjeseci bilo je mnogo poteškoća i neizvjesnosti sa kojima se suočava svjetska privreda i u tom smislu teško je predvidjeti šta budućnost nosi obzirom da je situacija sa COVID-19 još uvijek jedna velika nepoznanica. Međutim, MADI je odlučan da prije svega bude odgovorna domaća kompanija koja će najprije štititi interese domaćeg tržišta i kontinuirano snabdijevanje pilećim mesom i mesnim prerađevinama – ističu iz ove firme.