Gasi se dnevna novina “Faktor”

0

Simurg Media d.o.o. donijela je odluku o obustavljanju izdavanja dnevnih novina Faktor.

“U cilju prilagođavanja savremenim trendovima u oblasti izdavačke industrije, kao i koncentracije postojećih resursa na ostvarivanje što kvalitetnijeg medijskog proizvoda, Simrug Media d.o.o. donijela je poslovnu odluku o obustavljanju izdavanja dnevnih novina Faktor od 19. novembra 2016. godine, te usmjeravanju svog budućeg poslovanja na digitalne medije.

Kao što je javnosti poznato, početkom 2015. godine, Simurg Media je pokrenula dva medijska proizvoda, portal Faktor.ba i sedmični magazin Stav. Također, u novembru iste godine, kao dio portala koji se već etablirao na tržištu, pojavile su se i dnevne novine Faktor.

Iako je to bio rizičan i potez suprotan poslovnoj logici u izdavačkoj djelatnosti, jer su svi trendovi u svijetu ukazivali na pad prodatih tiraža štampanih medija, te istovremeno jačanje internet-portala, na pokretanje dnevnih novina odlučili smo se kako bi javnosti ponudili informaciju više o najaktuelnijim dešavanjima u svijetu i Bosni i Hercegovini, te ujedno još više promovirali brend portala Faktor.ba.

Uporedo, Simurg Media je dodatno jačala portal koji je u proteklom periodu izrastao u jedan od najrelevantnijih i najčitanijih medija ove vrste u Bosni i Hercegovini. Naša intencija je da u narednom periodu kvalitet našeg novinarskog tima usmjerimo upravo na razvoj portala Faktor.ba i cijenimo da bi paralelno održavanje i printanog izdanja bilo nauštrub kvaliteta kojem težimo i koji će, nadamo se, udovoljiti i zahtjevima javnosti i naših poslovnih partnera”, navodi se u saopštenju.