Fructa Trade u Cazinu zaposlio 39 radnika

0

Kort marketi, jedan od vodećih domaćih trgovačkih lanaca, koji se nalaze u sastavu kompanije Fructa Trade, danas je u Cazinu svečano otvorio svoju 40. poslovnu jedinicu.

Prodajni objekat se nalazi u ulici Hasana Mujezinovića, u novom i moderno opremljenom prostoru na površini od 1.500 kvadratnih metara. Nudi bogat asortiman prehrane i ostalih artikala a u sklopu objekta je i caffe restoran.

Foto: Fructa Trade

– Unsko-sanski kanton je za nas izuzetno važna regija i sa ponosom otvaramo naš 40. market– rekli su ranije iz kompanije.

U novom objektu posao je dobilo 39 radnika.

Podsjetimo, domaća kompanija Fructa Trade je također i jedna od najvećih proizvodnih kompanija u zemlji, pored maloprodajnog lanca Kort marketa i veleprodaje koje ima u svom sastavu. Osnovana je davne 1995. godine u Derventi.

Iz proizvodnih pogona kompanije izlaze neki od najpoznatijih domaćih brendova kao što su: Tomico kečapi, majoneze, dodaci jelima, ulje, tjestenine i sl, RD caffe – domaća kafa raznih aroma i espreso, Fruktako sokovi, Tomesko suhomesnati program, robna marka Lider, Topingo slatki program i Flora, a zapošljava preko 1.200 radnika.