Fructa Trade otvorio novu upravnu zgradu i logistički centar na 10.000 m2

0

Kompanija „Frukta trejd“ otvorila je večeras novu upravnu zgradu i logistički centar u industrijskoj zoni u Derventi. Kako je rečeno iz kompanije, ovaj objekat je kruna na 25 godina poslovanja ove derventske firme, a uz proširenje kapaciteta najavljena su i dodatna zapošljavanja.

Prvi čovjek „Frukta trejda“ Dušan Reljić rekao je za Derventski list da je današnji dan veoma značajan za kompaniju koja obilježava i 25 godina poslovanja.

– Otvorili smo logistički centar sa oko 10.000 kvadratnih metara skladišnog prostora i novu upravnu zgradu od oko 1.800 kvadrata želeći da budemo snabdjeveniji u našim marketima, da pružimo što bolju uslugu i obezbijedimo bolje uslove rada našim zaposlenima. Ovdje će biti zaposleno novih pedesetak radnika, a nadamo se da ćemo i dalje širiti poslove. Ovo nije samo moja zasluga, nego i ekipe koja zajedničkim radom doprinosi da firma bude ono što jeste – rekao je Reljić podsjećajući da „Frukta trejd“ zapošljava više od 1.200 radnika, te posluje u ukupno 41 objektu od Zvornika do Cazina.

S obzirom da se radi o kompaniji koja je tokom svih 25 godina postojanja bila jedan od zamajaca derventske privrede načelnik opštine Milorad Simić izrazio posebno zadovoljstvo širenjem kapaciteta „Frukte“.

– Ovo je velika radost i u derventskom privrednom koloritu zasigurno je jedna ljepota koja će popraviti razglednicu Dervente. Podsjetiću da je prošle godine izvoz Dervente iznosio 344,5 miliona KM, a „Frukta trejd“ u tome zauzima značajno mjesto. Hoću da vjerujem da će sljedeće godine u ovo doba rezultat biti daleko veći i da će ova firma dati još veći doprinos – rekao je Simić za Derventski list.