Forto: Objekti “Pennyja” nemaju dozvolu

0

Ovo je prva prava akcija i sada idemo korak po korak, sve ove objekte ćemo ukloniti, rekao je danas premijer Kantona Sarajevo Edin Forto, koji je prisustvovao rušenju prvog objekta na trasi Prve transverzale.

– Najbolje bi bilo da što prije oslobodimo prostor kako bi mogli raditi ovaj rotor kod Željezničke stanice, Kranjčevićeva i Braće Begić. Rotor Velešići ćemo riješiti u narednom periodu. Na toj dionici je ostalo da se dogovorimo oko objekta “Penny Plus”, potrebno je da se pokrene zakonska procedura gdje ćemo mi u skladu sa zakonom ući u pregovore, ti se uvjeti još nisu stekli – rekao je Forto.

Kada je riječ o spornoj parceli, Forto ističe da je Penny parcela kao i svaka druga, samo što je veća.

– “Penny” ima preko 20.000 kvadrata svoje zemlje. Ovdje smo imali 500 kvadrata. Ali procedura je jednaka. Svi imaju jednak pristup, po zakonu u skladu s procedurama – istakao je Forto.

Forto je kazao da je dobio odgovor od Kantonalne uprave za inspekcijske poslove u vezi s nelegalnim objektima firme “Penny” na ovoj trasi.

– Objekti koji se nalaze na trasi za Penny nemaju potrebnu ni građevinsku ni urbanističku dozvolu. Bitno je da smo krenuli, neće nas ništa zaustaviti u rušenju – poručio je Forto.