FlyBosnia traži kabinsko osoblje, otvorili 30 radnih mjesta

0

FlyBosnia je raspisala oglas za prijem kabinskog osoblja. Kako se navodi u oglasu, otvoreno je 30 radnih mjesta.

FLYBOSNIA d.o.o.  je aviokompanija sa sjedištem u Sarajevu koja putnicima pruža sigurno i modernizirano putovanje i ugodno iskustvo. Nudimo brzu povezanost ljudi, mjesta, poslovnih partnera i kultura iz regije Jugoistočne Evrope i zemalja Vijeću za zaljevsku saradnju (GCC), poštujući najviše zdravstvene standarde. U isto vrijeme, naša je obaveza promovirati BH turizam i ekonomiju na SEE i GCC tržišta, navodi aviokompanija.

U skladu sa trenutnim poslovnim planovima, raspisali su oglas za prijem u radni odnos na određeno vrijeme na poziciju Kabinsko osoblje (stjuardesa/stjuard) kojim se traži 30 izvršilaca.

Podsjetimo, aviokompanija ima iza sebe težak period jer je tokom pandemije bila suočena sa velikim finansijskim gubicima.

Prošle godine otpustila je veliki broj radnika i vratila jedini preostali avion koji je imala u svojoj floti. U međuvremenu je zbog neplaćanja i sarajevski aerodrom raskinuo ugovor s ovom kompanijom.

No, kompanija je najavila kako će 2021. godine obnoviti letove iznajmljivanjem tri aviona.

Ove ljetne sezone FlyBosnia će prema najavača izvesti veći broj čarter letova između Sarajeva i Turske. Naime, dvije najveće turističke agencije u zemlji Fibula i Centrotours potpisali su sporazum s ovom kompanijom koja će letove obavljati u njihovo ime.

D.H.