Firma iz Zagreba želi preduzeti jednog od vodećih trgovaca auto-dijelovima u BiH

0

Firma “C.I.A.K Auto” iz Zagreba namjerava preuzeti “Automilovanović” iz Banjaluke, jednog od vodećih trgovaca auto-dijelova u BiH.

Konkurencijsko vijeće Bosne i Hercegovine je 16. jula 2021. zaprimilo Prijavu koncentracije privrednog subjekta “C.I.A.K. Auto” d.o.o. Zagreb, koja se tiče sticanja kontrole nad privrednim subjektom “Automilovanović” d.o.o. Banja Luka.

Pravni oblik predmetne koncentracije jeste sticanje kontrole privrednog subjekta C.I.A.K. Auto” d.o.o. Zagreb nad privrednim subjektom “Automilovanović” kupovinom većine dionica ili udjela osnovnog kapitala.

Predmetna koncentracija, prema podacima iz Prijave koncentracije, će imati efekat prvenstveno na relevantnom tržištu distribucije, maloprodaje i veleprodaje autodijelova i prateće opreme na području Bosne i Hercegovine.

Auto Milovanović d.o.o. bavi se prodajom auto dijelova za sva evropska, korejska, japanska i američka vozila, imaju poslovnice širom BiH i jedan su od lidera u prodaji auto dijelova u BiH.

“Auto Milovanović d.o.o, kao jedan od vodećih lidera iz oblasti trgovine auto dijelova i servisne opreme u BiH, konstantnim poboljšanjem postojećih asortimana i razvojem kvalitetnije usluge, želi ostvariti postavljenje ciljeve i misiju organizacije”, stoji na njihovoj stranici.

Auto Milovanović zapošljava 220 radnika, koji rade u sektorima prodaje, nabavke, računovodstva, marketinga, informacionih tehnologija, ljudskih resursa, magacina, transporta i servisa.

S druge strane, “C.I.A.K. Auto” je član AD Internationala, grupacije koja okuplja preko 500 veleprodajnih distributera iz 33 zemlje, s ciljem izmjenjivanja informacija i unapređenja poslovnih metoda uz vrhunsku logističku efikasnost.