Firma iz Ugljevika nastavila radove u Austriji

0

Firma “Profi mont” iz Ugljevika nastavila je započete radove u Austriji nakon zaključka Republičkog štaba za vanredne situacije o ukidanju mjere kućne izolacije od 14 dana za građane BiH koji pređu granicu.

“Možemo nastaviti sa poslovnim aktivnostima u inostranstvu bez bojazni da će naši zaposleni pri povratku u BiH morati u samoizolaciju od 14 dana i time prouzrokovati dodatne troškove”, rekao je vlasnik “Profi monta” Pero Jović.

On je dodao da se ranije ugovoreni poslovi domaće privrede nakon ove odluke odvijaju nesmetano u inostranstvu.

“Mala i srednja preduzeća koja su izvozno orijentisana pokrenuli su započete poslovne aktivnosti u inostranstvu. Niz privrednih subjekata imao je u inostranstvu zakazane poslove, a upravo ovaj režim nesmetanog kretanja omogućava da se poslovi završe u predviđenom roku”, naveo je Jović.

On je istakao da će sve poslove koji su ranije ugovoreni radnici njegove firme završiti u roku, te da su ugovoreni i novi poslovi nakon popuštanja mjera u borbi sa virusom korona.

Pad prihoda

Jović, koji je diplomirani inženjer mašinstva, rekao je da se u njegovoj firmi, koja se bavi termoizolatorskim, krovopokrivačkim i limarskim radovima, te montažom specijalnih skela, za vrijeme epidemije prihod smanjio za 82 odsto.

“Poslujemo 12 godina, firma zapošljava 13 radnika i za vrijeme epidemije isplatio sam pun iznos plata i doprinosa”, napomenuo je Jović.

On je izrazio uvjerenje da će nadležne institucije Republike Srpske mjerama podrške privredi ublažiti gubitke koje su firme pretrpjele u posljednja dva mjeseca, za vrijeme borbe protiv korona virusa.

Srna