Firma iz Tuzle u velikoj ekspanziji: Šire se i na Hercegovinu

0

Nova investicija firme koja se brzo širi po cijeloj Bosni i Hercegovini, piše BiznisInfo.ba

Kompanija Babilon iz Tuzla, koja se bavi projektovanjem, proizvodnjom i prodajom namještaja, nastavlja sa širenjem, ovog puta na području Mostara.

Firma Babilon iz Tuzla kupila je objekat firme Osvit Mostar čime je nastavila ekspanziju na teritoriji cijele Bosne i Hercegovine.

Objekat će biti preuređen za potrebe otvaranja drvnog centra i maloprodaje repromaterijala.

– Uvidjeli smo da je potreba za kvalitetnim drvni centrom zaista velika te smo se odlučili na ovaj korak i kupili objekte firme Osvit u Mostaru koji će biti preuređeni za naše potrebe odnosno za potrebe drvnog centra sa vrhunskom kvalitetom materijala i usluga te mnogobrojnim dekorima. Pored mnogobrojnih dekora koji će biti dostupni od usluga nudimo rezanje pločastog materijala, kantovanje, CNC obradu pločastog materijala te krivolinijsko kantovanje – naveli su iz firme Babilon.

Babilon Tuzla

Prije 28 godina kao porodična firma počela je nizati prve poslovne uspjehe i danas je izrasla u kompaniju koja zapošljava više od 200 radnika u objektima u Tuzli, Srebreniku, Gračanici, Bijeljini, Bihaću i Banjaluci.

Konstantnim razvojem, danas zauzimaju jaku tržišnu poziciju i ostvaruju veliko tržišno učešće u distribuciji repromaterijala za drvnu industriju, posebno na teritoriji sjeveroistočne BiH.

Kompanija je nedavno u bihaćkom naselju Ripač svečano otvorila svoj šesti Drvni centar u Bosni i Hercegovini u kojem građani mogu nabaviti sav neophodni repromaterijal za izradu pločastoga namještaja. Posao u ovom centru dobilo je šest radnika.

Prije toga su kupili objekte firme Vitalis Bihać. Ranije su završili proceduru kupovine objekta Krušik d.o.o. Bijeljina, a preuzeli su i poslovni prostor u Banjaluci.