Firma iz Konjica krenula je sa tri radnika, upravo su postali lider na Ex-Yu tržištu

0

Firma “Eurosjaj” iz Konjica potpisala je jučer ugovor sa firmom MacDermid, čime joj je omogućen plasman njihovih proizvoda na području bivše Jugoslavije.

Konjička firma time je preuzela lidersku poziciju na ovom području u oblasti površinske zaštite.

Vlasnik firme “Eurosjaj” Konjic Jasmin Badžak kazao je da je ovo veliki dan za njegovu kompaniju.

– Firma iz Konjica je nekad mogla samo maštati da postane lider u bivšoj Jugoslaviji i partner svjetskog proizvođača broj 1, MacDermida. Mi smo sada ostvarili taj san i prisustvovali smo potpisivanju ugovora između MecDermica i Euro sjaja za bivšu Jugoslaviju – rekao je Badžak.

Jasmin Badžak

Na čitavom tržištu bivše Jugoslavije očekuju ogromno poboljašnje.

 – Prije svega to se odnosi na tržišta Hrvatske i Slovenije, u BiH već imamo stabilan biznis, kolege iz Srbije rade već sada dobru priču. Širit ćemo se u Makedoniji kroz našu firmu u Srbiji. Tako da u idućoj godini će brojke biti puno  bolje i tek ćemo tada o njima pričati – rekao je Badžak za Radio Konjic.

Podsjetimo, kako je Badžak ranije ispričao za BiznisInfo.ba, ova firma je počela sa samo tri zaposlena, a danas ih ima više stotina.

Njihovi kupci su iz oblasti autoindustrije, elektro i metalne industrije, građevinskog sektora, tj. svih područja gdje postoji proizvodnja metalnih dijelova koje je potrebno zaštiti od korozije.