Firma iz Hadžića tokom pandemije povećala proizvodnju, plate i broj zaposlenih

0

Firmu iz Hadžića međunarodni partneri prepoznali kao dobrog i pouzdanog dobavljača. Zato su i u vrijeme pandemije očuvali poslovanje a bilježe i rast proizvodnje, plata i broja zaposlenih.

Rukovodstvo kompanije “Adana Co” nastavlja svoju uspješnu poduzetničku priču započetu u Hadžićima 1997. godine, gdje su krenuli sa proizvodnjom dizajnerskih stolica za zahtjevno njemačko tržište. Priča je danas puno veća, a sve što se proizvede u pogonima Adane Co 100 posto se izvozi na tržište Njemačke, Švicarske i Holandije.

Nermin Ademović, vlasnik kompanije kaže kako je zadovoljan i kako stalno bilježe rast, a to je i rezultat činjenice da su od strane kupaca u Njemačkoj prepoznati kao dobar, odgovoran i pouzdan proizvođač namještaja.

“Naš najveći problem su kapaciteti, što pokušavamo riješiti novim investicijama. Također, pratimo svjetske trendove, obnavljamo asortiman i program, tako da godišnje izbacimo oko 15-20 novih proizvoda za različite kupce”, rekao je Ademović.

Preduzeće je danas obišao i načelnik Općine Hadžići Hamdo Ejubović.

“Prije svega čestitam rukovodstvu i radnicima Adane Co na postignutim rezultatima, a posebno im čestitam na činjenici da u vrijeme pandemije koronavirusa bilježe rast kako proizvodnje tako i broja usposlenih. Kao lokalna zajednica opredijeljeni smo da pomognemo mala i srednja preduzeća u skladu sa našim mogućnostima i nadležnostima”, poručio je Ejubović.

 

Adana Co je jedna od rijetkih kompanija u BiH koja u vrijeme pandemije koronavirusa bilježi rast proizvodnje, povećanja plata i broja uposlenih. Preduzeće trenutno ima 140 radnika. Na naslovnoj strani novog kataloga za 2020/2021. godinu renomiranog njemačkog proizvođača namještaja Musterring nalaze se proizvodi Adane Co iz Hadžića.