Firma britanskog milijardera u BiH zapošljava više od 500 ljudi i ima milionsku dobit

0

Kompanija britanskog milijardera Richarda Bransona u Bosni i Hercegovini bilježi sve bolje rezultate.

Firma Virgin Pulse Bosnia prošle godine je ostvarila ukupne prihode od oko 32,4 miliona KM. To su rekordni prihodi i predstavljanju veliko povećanje u odnosu na 21,4 miliona KM iz 2021. godine ili 12,7 miliona iz 2020. godine, izvještava BiznisInfo.ba.

Osim toga, važno je naglasiti da je neto dobit kompanije u 2022. prvi put premašila iznos od milion KM. 

Uz to, broj zaposlenih je dostigao ciftu od 560. Inače, kompanija Virgin Pulse Bosnia lani je izabrana za najpoželjnijeg poslodavca u Bosni i Hercegovini u IT sektoru.

Podsjetimo da je riječ o firmi koja je dio globalne korporacije Virgin Pulse, koja je u vlasništvu jednog od najpoznatijih svjetskih poduzetnika, britanskog milijardera Richarda Bransona. Virgin Pulse Bosnia, čije je sjedište u Tuzli preselila je nedavno u vlastiti novoizgrađeni objekat u tom gradu. Osim toga, otvorili su i urede u Sarajevu.

Ova kompanija u BiH se neprestano širi. Riječ je trenutno o jednoj od vodećih kompanija u BiH iz IT industrije. Iz naše zemlje, oni rade sa klijentima širom svijeta.

Virgin Puls je 2018. preuzeo tuzlansku firmu “Piksel Interactive” koja je tada zapošljavala oko 100 mladih i obrazovanih ljudi. Kompanija, koja se od tada zove Virgin Pulse Bosnia, i konstantno se širi.

Podsjetimo da je Agencija za promociju stranih investicija proglasila Virgin Pulse jednim od najznačajnijih stranih investitora u BiH u 2021.