Fiat traži dozvolu da nastavi proizvodnju

0

Fiat Krajsler (FCA) želi da nastavi proizvodnju automobila u tri fabrike u Italiji od naredne nedjelje ako dobije zeleno svjetlo od vlade.

FCA je prošle nedjelje obavjestio sindikate da će, ako im vlada da odobrenje za pokretanje pogona, kompanija biti spremna da obnovi dio svoje proizvodnje 6. aprila, rekao je Đanluka Fiko, predstavnik sindikata metalskih radnika UILM, prenosi Rojters.

Ranije ovog mjeseca Italija je zabranila putovanje unutar zemlje i naredila zamrzavanje svih poslovnih aktivnosti za koje se smatra da nisu esencijalne do 3. prila, uključujući i aktivnost automobilske industrije, kako bi suzbile širenje koronavirusa.

Lokacije na kojima bi FCA eventualno obnovio proizvodnju su: Melfi, na jugu Italije, gdje ima liniju za sklapanje Džipa Kompas, zatim Altesa u centralnoj Italiji, gdje proizvodi laka komercijalna vozila, i u Torinu, gdje se u fabrici Mirafjori obavljaju pripremne operacije za novi elektrčni model 500, naveo je predstavnik Sindikata.

Portparol FCA je potvrdio da je za sada plan da se ove tri linije obnove sljedeće nedjelje, ali je Fiko naveo da se ne zna da li će vlada dati dozvolu za to i da on smatra da je vjerovatnije da će Rim produžiti zabranu.