Farma II: Diskusija o prioritetima u Brčkom, Tuzli i Bijeljini

0

Skup u Brčkom biće održan sutra, u Tuzli u srijedu, 26. oktobra, a u Bijeljini u četvrtak, 27. oktobra, saopšteno je iz Spoljnotrgovinske komore BiH.

Cilj ovih skupova je da se svim relevantnim akterima u sektoru poljoprivrede predstave aktivnosti i planovi “Farma II” projekta, te da se u diskusiji ti planovi usklade sa potrebama na terenu.

Na ove skupove pozvani su svi relevantni akteri u sektoru poljoprivrede na lokalnom i regionalnom nivou, uključujući kantonalna ministarstva poljoprivrede, načelnike opšina i opšinske službe za poljoprivredu, razvojne agencije, poljoprivredne stručne službe, te organizacije proizvođača i prerađivača.

Partner za organizaciju skupa u Brčkom je Odjeljenje za poljoprivredu distrikta, u Tuzli je to Poljoprivredni zavod Tuzla, a u Bijeljini Odjeljenje za privredu i poljoprivredu ovog grada.

Ovakvi skupovi planirani su i u Bihaću 3. novembra, Doboju 9. novembra, Banjaluci 10. novembra, te završni događaj u Sarajevu 16. novembra, gdje će biti sumirani zaključci sa svih 11 diskusija.

U Brčkom skup će biti održan u prostorijama Odjeljenja za poljoprivredu u 12.00, a u Tuzli i Bijeljini u 11.00 u tržnom centru “Dramar”, odnosno u administrativnoj zgradi Bijeljine, dok su izjave za medije planirane 20 minuta prije početka skupova.