Evo koliko su porasli dobit i prihodi BH Telecoma

0

Poslovni prihodi kompanije BH Telecom u prvoj polovini ove godine iznosili su 216 miliona KM, izvještava BiznisInfo na osnovu finansijskog izvještaja kompanije.

To je rast za oko 5 miliona KM u odnosu na prvu polovinu prošle godine kada su iznosili 211 miliona maraka.

Dobit od poslovnih aktivnosti porasla je sa oko 22 na oko 29 miliona KM, a neto dobit, odnosno čista zarada porasla je sa oko 14 na oko 25 miliona maraka.

Treba imati na umu da je u prvoj polovi prošle godine došlo do pada prihoda i dobiti BH Telekoma zbog udara pandemije.

Stoga blagi rast u prvih šest mjeseci ove godine u poređenju s prošlogodišnjim rezultatom nije iznenađenje.

Iz BH Telecom ranije danas su saopštili da je broj korisnika njihovih usluga na dan 30. juni 2021. godine veći za 55 hiljada ili za 3% u odnosu na kraj juna prošle godine i prvenstveno je rezultat rasta broja korisnika u mobilnom segmentu.

– U BH Telecomu ni u 2021. godini nismo mijenjali naš kurs. Kroz investiciona ulaganja u fiksnu i mobilnu mrežu, kao i digitalnu transformaciju, nastavili smo restrukturirati i razvijati naše poslovanje ulaskom u nove poslovne niše, kreiranjem novih digitalnih servisa i širenjem portfolija usluga, a sve s ciljem zadovoljenja potreba naših korisnika i istovremenog povećanja njihovog zadovoljstva. Ovo se pozitivno odrazilo i na ukupan poslovni rezultat za prvih pola godine. U narednom periodu ćemo nastaviti sa kreiranjem novih poslovnih modela, ulaganjem značajnih finansijskih sredstava u izgradnju savremenih pristupnih mreža, baznih stanica, kao i sa unapređenjem postojećih telekomunikacionih sistema – izjavio je ranije danas Sedin Kahriman, generalni direktor BH Telecoma.