Evo ko je kupio MS&Wood

0

U srijedu je, kako smo već izvijestili, prodat jedan od najpoznatijih bh. proizvođača namješta – kompanija MS&Wood iz Fojnice.

Cjelokupan paket dionica prodat je za 5,8 miliona KM.

Kako saznaje BiznisInfo, novi vlasnik je firma BH Line, koja je preuzela 100 postotono vlasništvo od sarajevskog Uniprometa.  

Vlasnici kompanije BH Line, koja je osnovana ovog ljeta, su Damir Muhić i Mirza Hurem. Muhić je, inače, direktor tvornice namještaja Standard Furniture Factory iz Ilijaša. Hurem je poslovni čovjek i menadžer iz Sarajeva. 

Inače, MS&Wood je jedan od najpoznatijih bosanskohercegovačkih proizvođača namještaja koji između ostalih radi i za IKEA-u.

Prije dvije godine društvo MS&Wood je donijelo odluku da se podijeli na MS&Wood d.d. za proizvodnju namještaja i trgovinu Fojnica i na Nekretnine Miljacka d.d. za poslovanje sa nekretninama Sarajevo.

Kako je tada saopćeno iz MS&WOOD-a, cilj ove podjele bio je da se osigura da se od glavne djelatnosti odvoji djeletnost vezana za poslovanje nekretninama, te da se za djelatnost proizvodnje namještaja otvori mogućnost učešća u ulaganjima od strane zainteresiranih partnera.