Evo kako do turističkih vaučera Vlade FBiH

0

Ministarstvo turizma i okoliša Federacije Bosne i Hercegovine objavilo je pravila i uslove procesa kupovine turističkih paketa u okviru programa turističkih vaučera Vlade Federacije BiH.

Iz Ministarstva su naveli da prodaja paketa u okviru programa turističkih vaučera Vlade FBiH počinje 8. avgusta i traje do utroška raspoloživih sredstava u iznosu od dva miliona KM, odnosno najkasnije do 30. decembra 2022. godine.

Navodi se da je na raspolaganju 10.000 vaučera, a svaka od tri odabrane elektronske platforme – citydeal.ba, ekupon.ba i odmoriubih.ba – putem kojih se realizuje ovaj program na raspolaganje je dobila trećinu od ukupnog broja.

– Turistički vaučer nije dostupan u fizičkom obliku, formi promo koda ili sličnoj, ne može se čuvati, prenositi, pokloniti ili prodati. Turistički vaučer se aktivira prilikom kupovine jednog od turističkih paketa kreiranih u okviru ovog programa, u vidu popusta od 200 KM prilikom obračuna finalne cijene paketa u procesu kupovine. Završetkom kupovine paketa uz popust od 200 KM kupac je iskoristio svoj turistički vaučer – naveli su iz Federalnog ministarstva turizma i okoliša.

Istaknuto je da nije moguća rezervacija vaučera za određenu osobu ili neku buduću kupovinu.

Kupovinom jednog paketa korisnik će utrošiti jedan vaučer. Stoga, prvih 10.000 kupaca koji imaju pravo na korištenje turističkih vaučera Vlade Federacije BiH ostvarit će mogućnost kupovine paketa iz ovog programa, uz popust od 200 KM – dodaju iz Ministarstva.

Minimalna cijena pojedinačnog turističkog paketa iznosi 250 KM, te kupac prilikom kupovine mora minimalno doplatiti 50 KM ili više, u slučaju da je cijena paketa viša (Naprimjer, ukoliko je cijena paketa 430 KM, kupcu će biti odobren popust od 200 KM na ime turističkog vaučera, a mora doplatiti 230 KM da bi završio kupovinu), prenio je Avaz.