Euro-asfalt nastavio radove na putu od Kolašina do Berana

0

Radnici sarajevske kompanije “Euro-asfalt” probijaće sa obje strane tunel na saobraćajnici Jezerine-Lubnice, kojim će se put od Kolašina do Berana skratiti za četrdesetak kilometara.

Sada se od jedne do druge opštine stiže za oko sat i po, a nakon završetka radova, putovanje će trajati nešto više od pola sata.

Iz kompanije “Euro-asfalt” saopštili su da su počeli sa probijanjem tunela i od strane Lubnica, kako bi što prije završili sa izgradnjom tog objekta.

Nastavak radova

“Radovi dobro napreduju i očekujemo da ćemo ubrzo moći da objavimo datum kada ćemo probiti cijev”, saopštili su za crnogorski portal “Vijesti” iz Euro-asfalta. Tvrde da još ne mogu precizirati datum probijanja, jer je riječ o kraškom zemljištu, koje zna biti nepredvidivo tokom izvođenja građevinskih radova.

Radovi na tom putu, svečano ozvaničeni u maju 2017. godine, zaustavljeni su nakon nepune godine, kada je tokom probijanja tunela ispod planine Bjelasice pronađena velika količina vode.

U aprilu prošle godine, Direkcija za saobraćaj tvrdila je da se izgradnja puta Kolašin-Berane nastavlja istom trasom, nakon što se gotovo ocijedila voda iz tunela Klisura na Jezerinama.

U Euro-asfaltu očekuju da neće mnogo probiti rok kada je riječ o izgradnji saobraćajnice, iako se gotovo pola godine nije radilo na toj trasi.

“Zbog toga smo počeli radove sa obje strane kako bismo ubrzali proces”, saopštili su.

Završetak radova, kako su ranije najavili iz Direkcije za saobraćaj, planiran je za 6. novembar 2020, a prema ugovoru sa firmom “Euro asfalt” rok za završetak je 36 mjeseci.

Radovi na putu Jezerine-Lubnice izvode se na ukupnoj dužini 14,44 kilometra i podijeljeni su na četiri dionice. Projekat izgradnje puta Jezerine-Lubnice košta 34,7 miliona eura.