Ethereum na novom rekordu

0

Druga najpopularnija kriptovaluta ethereum uzletio je preko šest posto, na novi rekord od 2.123 dolara. Bio je to peti uzastopni rast ove kriptovalute.

Cijena je u jednoj sedmici skočila oko 20 posto nakon odluke Vise da olakša transakcije u USD Coinu na Ethereum blockchain mreži.

Ether, matična kriptovaluta za Ethereum, ove je godine gotovo utrostručio cijenu.

U najavi od ponedjeljka, platni gigant Visa rekao je da radi na programu za podmirivanje transakcija u stabilnom valuti USD Coin (USDC) preko Ethereuma sa svojim partnerom Crypto.com.

USD Coin je kriptovaluta čija je vrijednost fiksirana za kurs dolara. Visa se odlučila na taj projekt nakon što je nekoliko velikih finansijskih kompanija, uključujući Mastercard, BNY Mellon, i BlackRock, omogućilo plaćanje kriptovalutama, a analitičari zaključili da će kriptovalute postati sastavni dio investicionih portfelja, prenosi SEEbiz.

Vjertar u leđa etheru dao je i poznati investitor Mark Cuban, voditelj emisije CNBC “Shark Tank” i vlasnik profesionalnog košarkaškog tima Dallas Mavericks, koji je u nedavnoj epizodi podcasta izjavio da je optimističan prema kriptovalutama, uključujući bitcoin, ali da je Ethereum “najbliži pravoj valuti.”

Etherova dnevna krivulja prikazuje simetrični proboj trougla. Tehnička analiza pokazuje da je višenedjeljna konsolidacija završila i da je otpočeo širi trend rasta.