ERS gradi novu zgradu, posao za domaće firme

0

U Trebinju je danas potpisan ugovor vrijedan osam miliona KM o izgradnji nove poslovne zgrade Mješovitog holdinga “Elektroprivreda Republike Srpske” (ERS) i grada Trebinja. Objekat će graditi konzorcij hercegovačkih firmi “Herc gradnja” i “Segment”.

Ugovor su u ERS-u potpisali generalni direktor ERS-a Luka Petrović i direktor “Herc gradnje” Đorđe Vujović u ime konzorcijuma.

Iz ERS-a je saopšteno da radovi treba da počnu krajem januara, a rok za završetak je dvije godine. Zgrada će se nalaziti u centru grada, u Nemanjinoj ulici, javlja Srna.

Novi poslovni objekat gradiće se na zemljištu koje je u vlasništvu grada Trebinja, a na kome se sada nalazi ruinirana zgrada iz vremena Austrougarske monarhije, na kojoj nisu mogući značajniji građevinski zahvati.

– Staru zgradu, koja je u veoma lošem stanju, zamijeniće objakat koji treba da zadovolji sve potrebe ERS–a i grada Trebinja. ERS će tu smjestiti dio svojih službi, a grad će u tom objektu smjestiti dijelove svojih organizacionih jedinica, koje se sada nalaze u čak četiri objekta – istakao je Petrović.

S obzirom na to da je grad obezbijedio lokaciju, ERS je za izgradnju tog objekta obezbijedio finansijska sredstva, navodi se u saopštenju.