Erdogan otvorio 46 novih fabrika: Turska će sigurno biti jedna od 10 najvećih ekonomija svijeta

0

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan danas boravi u gradu Eskisehiru, gdje je otvorio 46 novih fabrika, javlja Anadolu Agency (AA).

U industrijskoj zoni turskog grada Eskisehira upriličena je svečanost otvorenja 46 novih fabrika, među kojima i fabrika bijele tehnike HAIER.

Erdogan je tokom obraćanja kazao kako će Turska i dalje biti stabilna i sigurna zemlja za ulaganje.

“Svi koji ulažu u Tursku nastavit će ostvarivati dobit”, poručio je Erdogan.

Obratio se i onima koji očekuju i nadaju se da Turska posrne.

“Poručujem onima koji se nadaju i čekaju da naša zemlja posrne, nemojte se previše uzbuđivati, niko nema moć da poremeti klimu stabilnosti i povjerenja u ovoj zemlji”, rekao je Erdogan, te dodao:

“Ne postoji teret koji ne možemo podnijeti zajedno s našim poduzetnicima, koji daju snagu našoj ukupnoj snazi i noseći su stubovi velike i moćne Turske”.

Predsjednik Republike Turske poručio je danas i kako će njegova zemlja sigurno postati jedna od 10 najvećih ekonomija svijeta.

“Sigurno ćemo postići naš cilj i postati jedna od 10 najvećih ekonomija svijeta, zbog toga nastavljamo raditi bez usporavanja tempa. Ulažemo napore u zemlji i inostranstvu da podignemo tursku ekonomiju na stubovima ulaganja, proizvodnje, izvoza i zapošljavanja.”