Entiteti zajedno grade veliki projekat

0

Direktori preduzeća “Autoputevi Republike Srpske” i “Autoceste Federacije BiH” Dušan Topić i Adnan Terzić razgovarali su o saradnji dvije firme na zajedničkim projektima, među kojima je gradnja tunela “Putnikovo brdo dva”, u okviru realizacije projekta dionice autoputa na Koridoru 5C, na pravcu od petlje Rudanka do međuentitetske linije.

– S obzirom da ovaj tunel jednim dijelom prelazi na teritoriju drugog entiteta, neophodno je urediti međusobne odnose, prava i obaveze preduzeća nadležnih za izgradnju, održavanje i upravljanje autoputevima u RS i FbiH – objavljeno je na internet stranici preduzeća “Autoputevi Srpske”.

Na sastanku Topića i Terzića potvrđen je raniji dogovor da se kompletna izgradnja tunela “Putnikovo brdo dva” realizuje u okviru projekta izgradnje pomenute dionice Koridora 5C i da dio troškova izgradnje na teritoriji FBiH snosi nadležno preduzeće – “Autoceste FBiH”.

– U narednom periodu očekuje se usaglašavanje detalja sporazuma – navode u “Autoputevima Srpske”.

Bliska saradnja dva preduzeća se očekuje i na planu izgradnje autoputa na području Brčko distrikta, s obzirom da bi preko te teritorije trebalo da ide dionica autoputa od Doboja do Rače i granice sa Srbijom, kao i krak autoputa Beograd-Sarajevo iz pravca FBiH.

– O detaljima realizacije ovog projekta bit će riječi i u narednom periodu, na sastancima sa čelnim ljudima distrikta – dodaju iz “Autoputeva Srpske”.

Sastanak Topića i Terzića o saradnji na zajedničkim projektima, koji ova dva preduzeća očekuju u bliskoj budućnosti, održan je u Banjaluci.