Enterijer Kojić gradi novu halu, ulaže 400.000 KM

0

Firma “Enterijer Kojić” zapošljava 21 radnika, širi kapacitete i svoje proizvode, osim na domaće, plasira i na tržište Švajcarske, Austrije i Njemačke, istakao je načelnik loparske opštine Rado Savić koji je danas posjetio ovu firmu.

Savić je posjetio gradilište nove hale površine 1.480 metara kvadratnih i izrazio zadovoljstvo što “Enterijer Kojić”, koji se bavi proizvodnjom vrata, prozora, spavaćih soba, kuhinja, plakara, ogradica, stepeništa, stolova i stolica, širi kapacitete.

“Prezadovoljan sam što u našoj lokalnoj zajednici funkcioniše takav privredni subjekat, posebno što je riječ o porodičnom biznisu koji zapošljava više od 20 radnika”, rekao je Savić novinarima.

Suvlasnik firme Neđo Kojić rekao je novinarima da će nova hala, u koju će biti uloženo 400.000 KM, biti sagrađena do septembra.

“U novoj hali će biti izložbeni salon i magacinski prostor. Zapošljavamo 21 radnika, a kada bude izgrađeno sve biće otvoreno još radnih mjesta”, naveo je Kojić.

On je naglasio da su proizvodni proces značajno unaprijedile savremene “CNC” mašine, koje je ova firma nabavila 2017. godine radi zadovoljenja sve zahtjevnijih potreba tržišta.

“Enterijer Kojić” je porodična firma osnovana još 1971. godine. Osnovna djelatnost je proizvodnja proizvoda od drveta namijenjenih opremanju enterijera, saopšteno je iz Opštine Lopare.