Elektroprivrede RS i HZHB potpisale okvirni sporazum za bolju saradnju

0

Direktori “Elektroprivrede Republike Srpske” i “Elektroprivrede Hrvatske zajednice Herceg Bosne /HZHB/” danas su u Trebinju potpisali okvirni Sporazum o saradnji koji će omogućiti efikasniji rad dvije elektroprivrede.

Direktor “Elektroprivrede Republike Srpske” Željko Kovačević rekao je novinarima da će ovaj sporazum donijeti odlične benefite i regulisati međusobne odnose ovih susjednih elektroprivreda, izražavajući nadu da će uskoro biti potpisan ugovor koji će omogućiti dugoročnu uspješnu saradnju i precizno definisati odgovornost svakog preduzeća.

“Na ovaj način efikasnije upravljamo vodama, efikasnije proizvodmo električnu energiju i izvlačimo sve benefite takve proizvodnje i upravljanja vodama na prostoru Hercegovine”, istakao je Kovačević.

Direktor “Elektroprivrede HZHB” Marinko Gilja rekao je da je ovaj sporazum veoma značajan korak za unapređenje odnosa. “On će biti jedan novi podsticaj i zamajac u odnosima dvije elektroprivrede i nadam se da ćemo prevazići sve probleme koji su do sada bili prisutni”, rekao je Gilja, dodajući da će i jedna i druga elektroprivreda naći kompromis da se dođe do najboljeg i najkompletnijeg rješenja za dobrobit i jednih i drugih.

On je istakao da je najvažniji dio Sporazuma regulisanje vodotokova u zimskom periodu i da će na taj način biti spriječene poplave domaćinstava i oranica u slivovima rijeka. Gilja je napomenuo da će na taj način svako odgovarati za svoj dio nesavjesnog poslovanja.

Potpisivanju Sporazuma prisustvovali su direktori zavisnih energetskih preduzeća i narodni poslanici iz Hercegovini.

U sjedištu ERS-a u Trebinju danas oko 15.00 časova sastaće se predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović i direktori “Elektroprivrede Republike Srpske” i “Elektroprivrede HZHB”.