Eldžam Trade d.o.o. Sarajevo: Bitno je steći povjerenje kupaca i poslovnih partnera

0

Iako je za kompaniju  Eldžam Trade d.o.o. Sarajevo sam početak osnivanja i rada bio jako težak, ipak je uspjela da zadobije povjerenje kupaca i poslovnih partnera, te tako postala bonitetno pouzdana kompanija u BiH, prema istraživanju koje je sprovela kompanija LRC d.o.o. iz Sarajeva.

„Ovo priznanje nam imponuje i daje podstrek da idemo dalje, odlučno u realizaciju naših ciljeva i težnji. Iza našeg uspjeha stoji jako puno truda i rada. Svakako da nam je drago da, osim ličnog zadovoljstva postignutim, i šira društvena zajednica uočava i skreće pažnju na kompanije koje se trude da u nedovoljno uređenom drušvu i sistemu pronađu način za stabilno poslovanje“, kazala nam je Džida Bogućanin iz kompanije Eldžam Trade.

Kako kaže, uspjeli su da izgrade povjerenje i dobru poslovnu saradnju sa stabilnim, odgovornim i uspješnim kompanijama.

„Ovo priznanje će nam svakako otvoriti nove mogućnosti i pomoći da se uvežemo sa novim preduzećima, olakšat će nam pronalaženje pouzdanih poslovnih partnera, a bit ćemo i prepoznati kao takvi. Ovakva jedna nagradna je bitna i za unaprijeđenje bh. ekonomije jer privredni subjekti koji ulažu napore da postignu dobre rezultate postaju vidljivi i prepoznatljivi, što će otvoriti nove mogućnosti za razvoj i uvezivanje poslovnih subjekata koji se ponašaju odgovorno i čine značajan faktor razvoja“, naglasila je ona.

Prema njenom mišljenju, još je važnije to što se promocijom pozitivnih rezultata i uspješnih domaćih kompanija daje podstrek mladim ljudima da se odvaže i započnu vlastiti biznis.

„Trebaju znati da je svaki početak težak, ali da smo mi sami pokretači svog uspjeha i da smo mi odgovorni za razvoj našeg društva“, dodala je Bogućanin.

Iza našeg uspjeha stoji prvenstveno naporan rad

Kompanija Eldžam Trade d.o.o. Sarajevo je počela sa radom 2000. godine. Od tada uspješno radi i teži da svojim znanjem, kvalitetom i kreativnošću ispuni zahtjeve tržišta u rangu kako, malih i srednjih, tako i velikih tiraža.

„Mogu reći da je početak bio jako težak, bez sredstava i mogućnosti da nam banka odobri kredit, suprug i ja smo 2000. godine odlučili da pokrenemo vlastiti biznis. Krenuli smo od jednog kompjutera, koji je bio naš kućni, a koji smo donijeli u iznajmljeni poslovni prostor, i jednog solidnog printera. Iza našeg uspjeha stoji prvenstveno rad, a naš standard je da kupcu ponudimo kvalitet i da ispoštujemo dogovorene rokove. Svoj rad cijenimo i držimo realne ekonomski opravdane cijene, tako da radnik dobije platu na vrijeme, država porez,  a trudimo se da ostvarimo i neki fond za dalji razvoj“, kazala je Bogućanin.

Želja joj je da raste broj uspješnih firmi, da se BiH razvija, budžetska sredstva troše racionalno i namjenski , te da se pomogne mladim  judima u pokretanju biznisa, u smislu nekih olakšica.

Priznanje Bonitetne zvijezde kompanija Eldžam Trade će dobiti na konferenciji pouzdanost 2017. koja će se održati u oktobru ove godine.