EESTEC organizuje besplatnu radionicu ličnih i profesionalnih vještina za studente

0

Intelektualne vještine, važne skoro kao i formalno obrazovanje, neophodne su za usavršavanje i unapređenje. Ambiciozni studenti, koji se žele izdvojiti iz mase svojim znanjem i vještinama te nadmašiti konkurenciju na tržištu rada, ciljna su grupa predstojećeg projekta Soft Skills Academy Sarajevo 2019.

Soft Skills Academy Sarajevo je besplatna trodnevna radionica ličnih i profesionalnih vještina, koja podstiče studente na razvoj neformalnih vještina neophodnih za zapošljavanje i uspješnu karijeru.

Ova radionica je izuzetno bitan događaj za studente jer izlazi iz okvira postojećeg obrazovnog sistema u BiH, pružajući im ono što ne mogu naučiti na fakultetu, navode organizatori.

EESTEC (engl. Electrical Engineering STudents’ European assoCiation – EESTEC) je udruženje studenata elektrotehnike Evrope. Kao jedan od respektabilnijih i aktivnijih lokalnih komiteta u sklopu EESTEC Internationala, LC Sarajevo se može pohvaliti velikim brojem organizovanih projekata, kako na lokalnom nivou, tako i na internacionalnom.

EESTEC se trudi svake godine da organizuje što veći broj visokokvalitetnih projekata koji studentima pomažu da razviju svoje društvene i profesionalne sposobnosti, ali i da upoznaju studente i ugledne poslovne ljude iz cijele Evrope.

Stoga, EESTEC LC Sarajevo, po sedmi put, organizuje Soft Skills Academy Sarajevo koja će se održavati u periodu od 8. do 10. marta 2019. godine. Iz godine u godinu projekat privlači veliku pažnju i zainteresovanost velikog broja studenata, što je više nego dovoljan razlog da se tradicija nastavi i ove godine.

Prijaviti se mogu studenti svih fakulteta u Sarajevu, a 40 odabranih će imati priliku da prisustvuju treninzima. Treninge će držati certificirani EESTEC treneri.

Prijave su otvorene do 19. februara 2019. godine na web stranici www.softskillsacademy.ba.