Ećo gradi najveći salon namještaja u regionu

0

Kompanija Ećo Company počela je izgradnju najvećeg i najreprezentativnijeg salona namještaja u regionu. Nova poslovna zgrada nalazit će se nedaleko od postojećeg salona namještaja, u sarajevskom naselju Stup, piše BiznisInfo.

– Završetak izgradnje planiran je krajem ove godine. U novoj poslovnoj zgradi našim klijentima ćemo prezentirati proizvode na jednom svjetskom nivou – kazao je Suad Ećo, generalni direktor kompanije.

Prema njegovim riječima, paralelno sa izgradnjom novog salona investirat će u proširenje fabrike, dakle u nove tehnologije kako bi mogli odgovoriti na sve veći broj zahtjeva u segmentu opremanja enterijera.

– Ono što nam je cilj jeste da budemo lideri u domenu našeg poslovanja i da budemo prepoznatljivi u Evropi. Želimo da budemo svijetli primjer Bosne i Hercegovine. Nadamo se da ćemo u tome i uspjeti – istaknuo je Ećo.

U proteklim godinama kompanija je opremila veliki broj poslovnih enterijera u inostranstvu, uključujući i kompletne hotele. Ipak, najveći broj realiziranih projekata odnosio se na privatne rezidencije.

Dominanto izvoze u zemlje regije kao što su Hrvatska, Crna Gora i Slovenija, a značajan dio izvoza odnosi se evropske zemlje kao što su Njemačka, Austrija, Švicarska, Luksemburg, Norveška itd.

Firma trenutno upošljava oko 100 radnika i veći broj kooperanata.

– U narednom periodu cilj nam je da uposlimo 50 radnika koje ćemo educirati i osposobiti da budu vrhunski stručnjaci u ovoj industriji. Podrška države i obrazovnog sistema izostaje, te smo stoga primorani obučavati vlastite kadrove – istaknuo je Ećo.

Inače, kompanija ovih dana obilježava 18 godina postojanja.