Dženkins otkrila planove za FK Sarajevo: Juriš na Evropu!

0

Najbogatija Bosanka Sanela Dženkins otvoreno je progovorila o svojim ambicijama vezanim za FK Sarajevo. Ona je za današnji Dnevni avaz govorila o svojim planovima u slučaju da postane vlasnica Bordo kluba.

Podsjetimo da su mediji nedavno objavili da Je Vinsent Tan odlučio prodati klub a da je Dženkins jedan od potencijalnih kupaca. S obzirom na činjenicu da već ima neke ideje, moglo bi se zaključiti da je zainteresirana za ovaj poslovno-sportski poduhvat.

– Fudbal volim od malih nogu. Željela bih da se taj sport podigne na viši nivo i da se uvedu još viši standardi. Kad se pojavila mogućnost za investiranje u Sarajevo, to mi je izgledalo interesantno pa sam imala neke razgovore – kazala je Dženkins, između ostalog, u razgovoru za najtiražniji bh. list.

Upitana šta bi bili njeni prvi potezi ukoliko bi postala vlasnica kluba, ona je kazala: 

“Svaki ozbiljan biznis zahtjeva ozbiljan menadžment. Provjerila bih upravljačku strukturu. Ako je dobra, radili bismo skupa, ako se može unaprijediti, dovela bih pojačanje u menadžment. A nakon toga, juriš na vrh i dalje na Evropu”, kazala je Dženkins.