Drašković Trebinju predao “Grad Sunca”- investiciju vrijednu 10 miliona KM

0

Predsjednik Koncerna “Svislajon Takovo” Rodoljub Drašković uputio je danas otvoreno pismo novoizabranom gradonačelniku Trebinja Luki Petroviću i Skupštini grada u kome ih obavještava da će im predati dokumentaciju projekta “Grada sunca” kako bi nastavili radove.

Drašković je napomenuo da je u “Grad Sunca” investirao više od 10 miliona KM i naglasio da je to potvrda njegovog dubokog ubjeđenja da je ova investicija od opšteg društvenog interesa za razvoj Trebinja i cijele Hercegovine.

“Realizovanu investiciju u `Grad Sunca` smatrajte trajnom zadužbinom gradu Trebinju, od mene lično i od Poslovnog sistema `Svislajon Takovo`”, naveo je Drašković u pismu.

On je čestitao Petroviću i njegovom timu na ostvarenim izbornim rezultatima, izražavajući uvjerenje da će ova izborna pobjeda “nadvladati lične interese u korist interesa naroda Hercegovine”.

“Vjerujem da ćete uspostaviti zdrave partnerske odnose sa privrednicima iz realnog sektora privrede Trebinja i cijele Hercegovine i da ćete obezbijediti uslove za razvoj njihove djelatnosti i njihovih preduzeća, što podrazumijeva da ćete stvoriti privredni i tržišni ambijent koji će privući nove investitore”, istakao je Drašković.

On je naveo da je, radeći u Trebinju, shvatio da su Hercegovci pošteni, vrijedni i ljudi koji znaju da rade i koji žele da zarađuju, te da im je rad adekvatno plaćen.

“Ne žele izmišljena radna mjesta po opštinskim službama, javnim ustanovama i preduzećima, ne žele formalna politička zapošljavanja i socijalna davanja, na šta su bili prinuđeni u prethodnim vremenima”, naglašava se u otvorenom pismu.

Drašković je podsjetio da je u Trebinju uspješno realizovao svoj četvorogodišnji plan razvoja Poslovnog sistema “Svislajon Takovo” izgradnjom četiri fabrička pogona, i to tri u Trebinju i jedan u Nevesinju, da je sam revitalizovao “Industriju alata”, obezbijedio i razvio djelatnosti u “IAT Standard”, te da je obezbijedio razvoj Maloprodaje, Veleprodaje i Distributivne mreže, na tržištu cijele BiH.

“Garantujem vam da će moja preduzeća uspješno poslovati, ostvarivati dobit i tu ću dobit investirati u Hercegovinu, kao i u prethodnim godinama”, rekao je Drašković.

On je istakao da će u naredne četiri godine raditi na projektima razvoja privrednih preduzeća Poslovnog sistema “Svislajon Takova” u Srbiji, Makedoniji i Crnoj Gori.

“Teško mi pada činjenica da zbog obaveza prema Poslovnom sistemu `Svislajon Takovo` neću biti u mogućnosti da sa vama maksimalno radim, kao što sam radio u prethodnom vremenu”, dodao je Drašković.

Prije godinu dana Drašković je ozvaničio početak radova na projektu “Grad sunca” na trebinjskom lokalitetu Dražinska gora na 80 hektara površine, čijom realizacijom bi, kako je tada najavio, trebalo biti otvoreno novih oko 1.500 radnih mjesta.

Prema najavama, projekat bi obuhvatao izgradnju akva-parka sa olimpijskim bazenom, te “filmskog grada”.

Drašković je tada rekao da će u okviru “Grada sunca” biti izgrađen hotel sa šest zvjezdica, staza za “Formulu jedan”, biciklistička i trim-staza, hala sportova sa otvorenim terenima, golf tereni, aerodrom i drugi interesantni sadržaji. (ATV)