Drašković obnavlja Titovu vilu na Tjentištu

0

Vlasnik koncerna „Swisslion“ Rodoljub Drašković najavio je danas na Tjentištu početak obnove nekadašnje Titove vile u Nacionalnom parku Sutjeska.

On je naveo da će u potpunosti finansirati obnovu objekta koji je izgorio u prošlom ratu,  jer želi da vrati stari sjaj ovom nacionanom parku.

– Odlučio sam da investiram u Nacionalni park “Sutjeska” jer sam svjestan da to neće biti propala investicija. Poslije završene gimnazije ovdje sam imao maturantsko veče, sjedio sam u Titovoj fotelji, a želja mi je da, kada ovo izgradimo, ponovo sjednem u Titovu fotelju – rekao je Drašković, prenosi Srpskainfo.

Prema njegovim riječima, na Vladi Republike Srpske je da donese odluku o obnovi hotela “Sutjeska”, koju je, kako kaže,  spreman da finansira.

Direktor Nacionalnog parka „Sutjeska“ Dejan Pavlović je naveo da je Vlada RS na posljednjoj sjednici usvojila prijedlog da Drašković u cjelosti finansira  rekonstrukcije ruinirane Titove vilu na Tjentištu.

Rekonstrukcija će se  raditi po projektu iz 1977. godine, kada je i počela izgradnja ovog objekta  na površini od preko 300 kvadrata, u kojoj je tadašnji predsjednik SFRJ boravio nekoliko puta.

Ovo je ujedno i prvi projekat novoformiranog Udruženja građana i privrede Hercegovine, gdje je Drašković predsjednik Skupštine.