Donesi je sad Glovo u Bosni i Hercegovini

0

“Donesi” je prestao s isporukom u Bosni i Hercegovini, ali korisnici mogu nastaviti naručivati svoju omiljenu hranu preko aplikacije “Glovo”.

Platforma za dostavu hrane “Donesi” prenijela je svoje poslovanje na “Glovo” jednog od vodećih svjetskih igrača u dostavi hrane. “Glovo” je u maju ove godine najavio da je izvršio nekoliko akvizicija kompanija Delivery Hero group kako bi proširio svoj otisak u srednjoj i istočnoj Evropi, te je počeo blisko surađivati ​​s kompanijom na definiranju tranzicijske strategije za korisnike, partnere i kurire u Bosni i Hercegovini.

Tako “Donesi” prestaje sa poslovanjem u svim gradovima u kojima je ranije radio, a svi njegovi sadržaji i aplikacije već su prebačeni u “Glovo”. Korisnici koji dolaze na aplikaciju “Donesi” bit će preusmjereni na “Glovo” putem personaliziranih veza i moći će se jednostavno prijaviti na “Glovo” u nekoliko koraka. U isto vrijeme, korisnici koji dolaze putem “Donesi” web stranice bit će preusmjereni na web stranicu “Glovo”. 

Korisnici “Donesi” servisa u svim gradovima u Bosni i Hercegovini mogu nastaviti uživati ​​u svom omiljenom jelu, piću i grickalicama, jer su svi restorani koji su prethodno bili dio aplikacije, sada na “Glovu”. Na platformi je ukupno prisutno više od 350 restorana, a među popularnim brendovima predstavljenim u aplikaciji nalaze se McDonalds, Mama Burgers, Slatko i Slano, Bassta, PAPA’s Gyros + Burger, Kodiak burger & steak i mnogi drugi.

Osim toga, “Glovo” surađuje s 40 partnera u trgovini, kao što su Konzum i Fabrika Coffee To Go, a omogućuje i isporuku namirnica i domaćih proizvoda, poput svježeg mesa i ribe, ​​cvijeća, osvježavajućih pića, te poklona, kozmetičkih proizvoda, proizvoda za bebe i knjiga.

Victor Răcariu, regionalni generalni direktor Glovo za jugoistočnu Evropu, saopštio je: “Drago nam je što možemo objaviti da je proces migracije Donesi u Glovo uspješno okončan. Veoma smo uzbuđeni što smo dio bosanskohercegovačkog tržišta dostave na zahtjev i zaista smo sretni što ovdje donosimo naše znanje ali i globalno iskustvo, visoko efikasnu partnersku mrežu koju ćemo nastaviti razvijati, kao i raznolikost proizvoda i usluga koje nudimo.”

Spajanjem “Glovo” i “Donesi” sadržaja i operativne ekspertize u jednu platformu, “Glovo” će moći pružiti mnogo bolje općenito korisničko iskustvo i zadovoljstvo kupacima. U narednom periodu korisnici će moći uživati ​​ne samo u omiljenoj hrani na “Glovu”, već će dobiti i više ponuda i promocija.

*Gradovi u kojima Glovo posluje u Bosni i Hercegovini su: Sarajevo, Banja Luka, Mostar, Bijeljina, Tuzla, Zenica, Prijedor, Bugojno i Brčko.

O Glovu

Glovo je pionirska aplikacija za isporuku u više kategorija i jedna od vodećih svjetskih platformi za dostavu. Osnovana u Barceloni 2015. godine, djeluje u jugozapadnoj Evropi, istočnoj Evropi i podsaharskoj Africi. Aplikacija povezuje korisnike s restoranima, trgovačkim lancima, ljekarnama i maloprodajama, a uključuje i kategoriju “bilo što” koja korisnicima omogućuje da naručuju što god žele.

Za više informacija o Glovu posjetite: http://about.glovo.com/en/