Donalda Trumpa podržava većina građana BiH?!

0

Kada bi ljudi iz cijelog svijeta mogli da glasaju na predsjedničkim izborima u SAD, Donald Trump bi bio novi stanovnik Bijele kuće, sa 56 odsto glasova, pokazuje anketa na sajtu “Worldwide.vote”.

Ono što posebno iznenađuje, jeste podatak da Trump uživa ogromnu podršku, sudeći po podacima ove stranice, građana Bosne i Hercegovine, koji su republikanskom kandidatu dali čak 74% glasova!

Prema do sada pristigla 368.894 glasa, najveća podrška Trumpu dolazi iz Sirije – 95 odsto anketiranih, zatim zanimljivo je, sa Farskih ostrva, u istom procentu, potom Rusije – 93 odsto glasova anketiranih, Srbije – takođe 93 odsto, Makedonije sa 89 odsto, te Uzbekistana i Kirgistana, po 88 odsto podrške i Bjelorusije – 86 odsto anketiranih.

Pedeset tri odsto anketiranih Amerikanaca glasalo bi za kontroverznog biznismena, kao i 54 odsto njihovih sjevernih susjeda Kanađana, a isto bi učinilo 68 odsto Nijemaca, 65 odsto Engleza, 61 odsto Francuza, 74 odsto Poljaka, te 63 odsto Švajcaraca.

Za Trumpa je i 63 odsto Turaka, 61 odsto Španaca, 79 odsto Hrvata, 75 odsto Slovenaca, 83 odsto Crnogoraca, te vjerovali ili ne, 74 odsto građana BiH.

Trump znatno veću podršku od rivalke Hilari Clinton uživa i u Alžiru, Iraku, Tunisu, Maroku, Kataru, Jordanu, Panami, Paragvaju, Libanu, Nepalu, Jamajci, Hondurasu, Mongoliji, Brazilu, Australiji, Novom Zelandu, Izraealu, Južnoj Africi, Filipinima, Čileu, Hong Kongu, Venecueli, Urugvaju, Južnoj Koreji, Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Holandiji, Rumuniji, Češkoj, Slovačkoj, Belgiji, Austriji, Irskoj, Portugalu, Mađarskoj…

Hilari Clinton globalno uživa 44 odsto podrške anketiranih, a pobrala je simpatije većine u Indiji i Kini, te je u tim zemljama, podržava 81, odnosno 75 odsto anketiranih, a za nju bi većinom glasali i u Litvaniji – 72 odsto, Singapuru – 71 odsto, Kolumbiji – 65 odsto. I 66 odsto Norvežana glasalo bi za Clintonovu, po 64 odsto Argentinaca i Šveđana, te 62 odsto Italijana.

Za Clintonovu bi glasala i većina Meksikanaca, Ukrajinaca, Danaca, Japanaca, Malezijaca, kao i većina anketiranih iz Saudi Arabije, Dominikanske Republike, Tajvana, Nikaragve, Irana, Kenije, Pakistana, Bahreina i Makaa.

Na stranici “Worldwide.vote” moguće je glasati za Trumpa ili Clintonovu iz bilo koje zemlje na svijetu, jedan glas dozvoljen je po IP adresi, a rezultati se ažuriraju u realnom vremenu.

Građani SAD biraju 45. predsjednika 8. novembra, a ishod tih izbora imaće globalni uticaj.