Stanići kreću s proizvodnjom piva u Kreševu

0

Kompanija „Stanić Beverages“ planira u ovoj godini realizirati plan gradnje postrojenja za proizvodnju piva u Kreševu. Resorno ministarstvo SBK, u saradnji s lokalnom zajednicom, trebalo bi osigurati potrebni resurs, u ovom slučaju vodu.

Ovo je rečeno tokom posjete članova Vlade Srednjobosanskog kantona općini Kreševo.

Ministre i predsjednika Vlade Tahira Lendu primili su načelnik Renato Pejak i predsjedatelj Općinskog vijeća Mirsad Beganović sa saradnicima. 

– Kreševo nema tako često priliku ugostiti visoka politička izaslanstva pa smo današnji radni posjet pokušali maksimalno iskoristiti kako bismo dogovorili konkretne korake te poboljšali uvjete za investicije koje su na pomolu. Pogotovo se to odnosi na osnaženje i poboljšanje infrastrukture, čime bi se ubrzale postojeće i privukle nove investicije – kazao je, uz ostalo, načelnik Pejak.

On je, nakon sastanka u općinskoj vijećnici, zajedno s Lendom i ministrima posjetio dvije uspješne kreševske tvrtke, „Metalos“ i „Stanić Beverages“.

– Općina Kreševo ima iznimno skroman proračun i sami ne možemo ostvarivati neke veće projekte tako da očekujem potporu kad su u pitanju infrastrukturni projekti koji će omogućiti ulaganja u našu općinu – zaključio je Pejak.

– Kreševo prednjači kada su u pitanju prirodna bogatstva i njihovo gospodarsko iskorištavanje, a to je i način da se stvore novi  privredni kapaciteti i nova radna mjesta – kazao je na kraju posjeta premijer Lendo, obećavši potporu naporima koje ulažu načelnik Pejak i njegovi suradnici te istaknuti kreševski gospodarstvenici.