Domaći gigant investira 20 miliona KM u 2020.

0

Gigant domaće industrije, kada je riječ o prehrambenoj proizvodnji i prodaji – Fructa Trade d.o.o. Derventa, investirat će u ovoj godini oko 20 miliona KM. Ovo je potvrđeno iz kompanije za BiznisInfo.

Novac će biti investiran u otvaranje osam novi KORT marketa, što je maloprodajni brend ove kompanije, te u druge projekte, poput modernizacije proizvodnih pogona. To će dovesti i do velikog rasta broja zaposlenih.

– Trenutno imamo 1.463 zaposlena radnika, a ove godine planiramo zaposliti još najmanje 287 radnika – kazali su za naš portal.

Osim toga, u 2020. godini planiraju krenuti sa novim poslom – maloprodajom nafte i naftnih derivata otvaranjem benzinske pumpe u Derventi.

– Ova investicija je započeta 2019. godine kupovinom i rekonstrukcijom postojeće benzinske pumpe, što će biti okončano u martu, kada ćemo istu i pustiti u rad – ističu iz firme Fructa Trade.

Moderni objekat

Osnovni motiv ulaska u ovaj posao nije bila želja za širenjem djelatnosti, nego potreba da osiguraju kvalitetno i sigurno snabdijevanje gorivom sopstvenih vozila koja služe za isporuku robe, a kojih trenutno ima preko 100.

– Na ovaj način, otvaranjem benzinske pumpe koja je u sklopu logističkog centra, riješit ćemo pitanje snabdijevanja gorivom sopstvenih vozila, a kada smo ušli u realizaciju projekta odlučili smo da izgradimo moderan objekat i tu uslugu pružamo i svim građanima, te smo dodali i novi sadržaj-ugostiteljski dio – navodi se u izjavi na naš portal.

Modernizacija proizvodnih pogona

Osim toga, u ovoj godini planiraju modernizaciju proizvodnog pogona za proizvodnju kečapa i majoneze, odnosno zamjenu kompletne proizvodne linije i izgradnju novog objekta, kao i nabavka proizvodne linije za pekarstvo.

– Pored ovoga, u 2020. godini ćemo nastaviti sa investiranjem u nove maloprodajne objekte, otvaranjem 8 novih maloprodajnih objekata što će, naravno, dovesti i do rasta broja zaposlenih radnika. Pored navedenog, imat ćemo značajna ulaganja u

nabavku novih vozila za dostavu robe – zaključuju iz Fructa Tradea.

BiznisInfo.ba