Domaća investicija: Niče novi pogon za metalnu industriju

0

Potpisivanjem kupoprodajnog ugovora u kabinetu gradonačelnika Cazina ozvaničen je početak realizacije još jednog značajnog projekta u Poslovnoj zoni Ratkovac.

Ugovor je potpisan s firmom Imobilliare Beganović.

„Sretan sam da je firma „Imobilliare Beganović“ napravila jedan novi iskorak u investiranju u Gradu Cazinu u industrijskoj zoni”, kazao je gradonačelnik Cazina Nermin Ogrešević.

Nakon što već dvije godine rade sa proizvodnjom metala, sada šire proizvodnju investicijom od oko tri miliona maraka, a s tendencijom daljih proširenja, kazao je gradonačelnik.

Investicija od tri miliona KM

“To se poklapa s našim ciljevima da ostvarimo uvjete za što veći broj radnih mjesta i da ostvarimo tržište rada koje će ljudima omogućiti da se zapošljavaju i ostaju ovdje“, dodao je on.

Iako se primarno bave stanogradnjom i već duže vrijeme su vodeća kompanija u ovoj oblasti, Imobilliare Beganović posjeduje i postrojenja za proizvodnju metalnih kostrukcija, rezidencijalnih ograda i drugih metalnih elemenata.

Potražnja za proizvodima ove kompanije sve je veća pa je proširenje kapaciteta bilo nužno.

„Potražnja za proizvodima iz naše metalne industrije koje izvozimo u Hrvatsku, Sloveniju i Italiju  je sve veća i mi smo imali realne potrebe za proširenjem kapaciteta. Naše potrebe ostvarili smo ulaskom u poslovnu zonu Ratkovac gdje ćemo uspostaviti proširenje naših proizvodnih kapaciteta i u planu je otvaranje još najmanje 35 novih radnih mjesta, kako bi smo što prije udovoljili potrebama tržišta i nastavili razvijati našu metalnu industriju“, kaže Husnija Beganović, vlasnik i direktor preduzeća.

D.S.