Dogovoren Air-park Berane, velika investicija u CG

0

Prvi konkretni koraci ka realizaciji projekta Air-park Berane su dogovoreni, saopštio je premijer Crne Gore u tehničkom mandatu Dritan Abazović.

On je na Twitteru podijelio fotografiju sa sastanka sa vlasnikom njemačke kompanije Elite-private-jet-sevice, Majkom Štajnmilerom i predsjednikom borda direktora Aerodroma Crne Gore Eldinom Dobardžićem.

– Projekat podrazumijeva stavljanje u funkciju aerodroma Berane, kao i dvije djelatnosti vezane za proizvodnju hrane i opreme za obnovljive izvore energije – tvitnuo je Abazović.

Dodao je da je na sastanku razgovarano “o projektu koju može promijeniti ekonomsku sliku Berana i sjevera”.

Štajnmiler je ranije saopštio da ima spreman projekat za Berane te da samo čeka poziv iz Vlade Crne Gore, prenio je Investitor.me.

– Novac može biti sutra u Crnoj Gori i možemo odmah krenuti u realizaciju planova. Potrebno je samo da dobijem odgovor na posljednji dopis koji sam poslao ili da me neko pozove. Dovoljan je samo jedan telefonski poziv, i da na račun u Crnoj Gori legne novac za rekonstrukciju i stavljanje u funkciju aerodroma u Beranama – tvrdi Štajnmiler.

43-godišnji Štajnmiler je bivši vojni pilot. Pilotsku karijeru je završio 2004. godine, od kada se posvetio poslovima u civilnom aviosaobraćaju. Kaže da je vrlo brzo postao najmlađi svjetski organizator letova u civilnom saobraćaju. Te godine je nominovan i za najboljeg svjetskog menadžera u aviosaobraćaju, prenio je ranije portal RTCG.