Dodik: Proces protiv Radončića i Dautbašića – politička farsa

0

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik ocijenio je kao pravosudnu političku farsu sudski proces protiv lidera Saveza za bolju budućnost /SBB/ Fahrudina Radončića i člana ove stranke Bakira Dautbašića.

Dodik procjenjuje da će se kada se sve završi ispostaviti Radončić i Dautbašić nisu krivi i to će se proslavljati kao konačna amnestija od bilo kakve odgovornosti za ono što im se sada pripisuje.

On je novinarima u Trebinju rekao da je riječ o scenariju da se Radončić provede kroz postupak na čijem će kraju biti proglašen nevinim, čime će biti oprana politička nomenklatura kod Bošnjaka.

Dodik je ponovio da je riječ o pravosudnoj političkoj farsi u kojoj se podiže optužnica za ugrožavanje pravosuđa, a zaobilaze sve one stvari o kojima je govoreno u javnosti, razna ubistva i ostalo.

Govoreći o Dautbašiću, Dodik je istakao da ge ne zna, da nikada nije bio s njim u kontaktu i da ga ne zanima.

“To samo govori koliko su politizovane institucije i kakvi su politički pokušaji da se različitim procesima nastoji ojačati uloga institucija koje su vanustavne i vandejtonske, kao što je Sud i Tužilaštvo BiH”, istakao je Dodik.