Dodik: Budućnost Olimpijskog centra Jahorina nije u prodaji

0

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je u nedjelju na Jahorini da budućnost Olimpijskog centra OC Jahorina nije u prodaji.

– Moguće je, i mislim da je potrebno, da se hoteli u državnom vlasništvu prodaju, a da se sva infrastruktura zadrži u javnoj funkciji – rekao je Dodik novinarima, podsjećajući da je takvo rješenje primijenjeno i u nekim drugim velikim i uspješnim skijaškim centrima, prenosi ekapija

Ocijenivši da nema razloga za drugačije ponašanje, Dodik je naveo da je prije dva dana izabran novi Nadzorni odbor OC Jahorina koji treba da predloži novu dinamiku reagovanja na otvorene probleme u ovom olimpijskom centru.

– Sačekaćemo da oni to obave u narednim danima – rekao je Dodik.

Kada su u pitanju dugovanja OC Jahorina Investiciono-razvojnoj banci RS, Dodik je rekao da se krediti moraju vraćati i da to važi i za ovaj olimpijski centar.

– Investiciono-razvojna banka je bila tu da, pored donacija koje smo ovdje davali, pomogne u ključnim momentima, da se određene funkcije koje ovdje nisu postojale osposobe, kao što su šestosjedi i neke druge stvari – istakao je predsjednik RS.

On je dodao da je ostalo da se riješi pitanje vještačkog osnježavanja ski-staza na Jahorini, za šta je potreban novac.

– Pokušavamo da to pitanje riješimo sa partnerima iz Srbije – rekao je Dodik.

On je izrazio uvjerenje da je već u narednoj sezoni moguće napraviti važan iskorak na tom planu.

– Zato smo promijenili neke članove Nadzornog odbora jer vjerujemo u te ljude – zaključio je Dodik.