Dodijeljene nagrade “Sarajevo Business Bridge Awards” za najuspješnije kompanije i organizacije

0

U sklopu 13. Sarajevo Business Foruma, održana je ceremonija dodjele „Sarajevo Business Bridge Awards“, nagrada podrške novim idejama, uspješnim kompanijama i pojedincima, koji su pokazali izuzetna postignuća u svakodnevnom poslovanju i razvoju ekonomskih veza i promociji poslovanja u našoj zemlji.  

Dodijeljene „Sarajevo Business Bridge Awards“

Nagrada za Projekat godine dodijeljena je ASA Bolnici. Prva privatna Opća bolnica predstavlja važan korak u unapređenju zdravstvene zaštite u Bosni i Hercegovini i pokazatelj je predanosti osnivača za ulaganje u prosperitet i razvoj bh. društva. ASA Bolnica, zvanično je otvorena u aprilu ove godine u Sarajevu. Bolnica se prostire na 36.000 m2, ima 180 bolničkih kreveta, 10 operacionih sala i 267 zaposlenih. ASA Bolnica teži razvoju centara izvrsnosti i prepoznatljivosti u oblastima zdravlja majke i djeteta, minimalno invazivnih terapija, te kvaliteta i sigurnosti sa ciljem akreditacije po JCI standardu.

Nagrada za Projekat godine dodijeljena je ASA Bolnici

Nagrada za Poslovni potez godine dodijeljena je mesnoj industriji Madi Tešanj za značajnu investiciju od 19 miliona KM fabrike firmi Agromix u Doboju. Mesna industrija Madi iz Tešnja važi za poslovno čudo na Balkanu, poznata po rekordnom rastu i kao najperspektivniji proizvođač piletine i proizvoda od piletine u regiji. Madi je jedna od najbrže rastućih kompanija u BiH sa složenom godišnjom stopom rasta (CAGR) od 31%.

Nagrada za Poslovni potez godine dodijeljena je mesnoj industriji Madi Tešanj

Nagrada za Investiciju godine dodijeljena je kompaniji Mahle Electric Drives Bosnia. Mahle Electric Drives Bosnia, vodeći međunarodni razvojni partner i dobavljač sistema za automobilsku industriju, realizirao je investiciju od preko 20 miliona eura u novi proizvodno-poslovni objekat u industrijskoj zoni Aleksandrovac. Ova investicija rezultirala je zapošljavanjem 100 novih radnih mjesta u 2023. godini, a plan je da se u 2024. godini zaposli dodatnih 300 radnika.

Nagrada za Investiciju godine dodijeljena je kompaniji Mahle Electric Drives Bosnia

Nagrada za Društveni utjecaj godine dodijeljena je Udruženju Pomozi.ba. Udruženje Pomozi.ba je neprofitna humanitarna organizacija koja pomaže ugroženim ljudima širom Bosne i Hercegovine i šire. Od svog osnivanja 2012. godine, Udruženje je pomoglo oko 2.000.000 osoba kroz različite projekte i humanitarne akcije.

Nagrada za Društveni utjecaj godine dodijeljena je Udruženju Pomozi.ba