Doboj: Proizvodnja u realnom sektoru blago porasla

0

Proizvodnja u realnom sektoru na području grada Doboja evidentira trend blagog rasta, kao i porast broja članova Zanatsko-preduzetničkog udruženja, kojih trenutno ima 1.200, rekao je predsjednik ovog udruženja Radomir Božičković.

On je istakao da je brojnost ovog udruženja ponovo na nivou onog od prije poplava iz 2014. godine, a zasluge za oporavak realnog sektora ima i odnedavna bolja saradnja sa predstavnicima Gradske uprave Doboj.

“Odlasci na sajmove realizuju i nove saradnje i poslove”, rekao je novinarima Božičković nakon prijema u Gradskoj upravi, kojem su prisustvovali i predstavnici privrednika iz Paraćina, Stare Pazove i Ćuprije.

Zamjenik gradonačelnika Doboja Vlado Blagojević zahvalio je predstavnicima ovih i drugih lokalnih zajednica u Srbiji, koji su pružili nesebičnu pomoć Doboju nakon poplava iz 2014. godine.

Predsjednik Udruženja preduzetnika i zanatlija iz Ćuprije Branislav Kostić naveo je da je prošlo vrijeme kada su lokalne zajednice živjele od privrednih giganata, te poručio da je značajno da lokalne vlasti prepoznaju da se privreda zasniva na malim preduzećima.

Predsjednik Udruženja privrednih preduzetnika Paraćina Radosav Kočinac ukazao je na dugogodišnju saradnju ove opštine sa Dobojem, te izrazio nadu da će ova lokalana zajednica ponovo organizovati privredne sajmove kako bi saradnja bila dodatno unaprijeđena.

Sekretar ekonomsko-socijalnog savjeta opštine Stara Pazova Milenko Vučinović rekao je da je danas u Doboju zajedno sa predstavnicima Unije poslodavaca, te izrazio želju da se u narednom periodu unaprijedi ekonomska saradnja i uspostavi saradnja na nivou lokalnih samouprava.

Srna