DMDE ulazi u sektor trgovine: Gradi centar vrijedan 10 miliona KM

0

Do jeseni ove godine Doboj Istok bi trebao dobiti trgovački centar vrijedan 10 miliona KM. Investitor je DMDE, kompanija specijalizovana za domaći i međunarodni transport koja ovom investicijom ulazi u sektor trgovine.

– Tržni centar se gradi na površini od 8.500,00 m2  i to na tri etaže. Na prvoj će biti podzemna garaža sa prilagođenim poslovnim prostorima, na drugoj je predviđena kombinacija marketa i poslovnih prostora a na trećoj će se nalaziti restoran i poslovni prostori – rekli su iz ove kompanije za BiznisInfo.

Riječ je o investiciji vrijednoj 10 miliona KM a investitor napominje kako je to ujedno i najveća investicija otkako postoji općina Doboj Istok.

– Vjerujemo da će se uloženih cca 10 miliona KM koliko je do sada predviđeno isplatiti te stvoriti pretpostavku i za neke druge investitore na ovim krajevima. Ova investicija ne samo da je značajna za našu općinu nego i za kanton i želimo istaknuti da od samog početka gradnje imamo zaista dobru saradnju i podršku kako lokalne tako i kantonalne vlasti – kažu u kompaniji.

Izgradnja trgovačkog centra prva je DMDE-ova investicija u trgovačkom sektoru a da li će ih biti još, zavisi od toga kakvi će biti rezultati ove.

– Gradnja tržnog centra je naša najskuplja investicija. S velikom pažnjom i entuzijazmom smo pristupili ovom projektu i na to smo trenutno najviše fokusirani. Dalja ulaganja u trgovački sektor će zavisiti od opravdanosti ovog koji je u izgradnji – rekli su nam u DMDE-u.

Najveća investicija do sada u općini Doboj Istok

Prema planovima investitora, objekat bi trebao da bude spreman za otvaranje do jeseni 2019. godine.

Završetak radova planiran za jesen 2019. godine