DITA i Bingo: Arix Tenzo se vratio na tržište

0

Kompanija Bingo nastavila je pružati podršku radnicima Fabrike deterdženata DITA Tuzla. Kako bi se portfolij Ditinih proizvoda upotpunio, iz Binga su odlučili finansijski podržati proizvodnju Tenza od 3 i 6 kg u PVC ambalaži. Ovoga puta osigurali su 50 tona sirovine za proizvodnju pomenutih deterdženata koji će se danas naći na policama Bingo marketa.

“Od četvrtka 21. aprila, počeli smo s isporukom Tenza od 3 kg u PVC kesi, a od danas u trgovine stiže i u pakovanju od 6 kg, tako da će našim kupcima biti dostupna i nešto povoljnija varijanta Tenza u PVC ambalaži. U sve naše objekte smo pustili proizvod, a do kraja ove sedmice će se naći na svim policama, a našim kupcima pripremili smo i akcijske cijene ovih artikala”, istakla je Tanja Paunoski, predstavnica službe za odnose s javnošću kompanije Bingo.

Kako ističu, u najavi je i proizvodnja omekšivača, tečnih sapuna i šampona koji će se takođe uskoro naći na policama Binga.

Podsjetimo, Fabrika deterdženata Dita nije radila nekoliko godina. Proizvodnja u ovoj fabrici je pokrenuta sredinom prošle godine, kada se na tržište vratio popularni “3de”, ali još 20-tak drugih proizvoda iz tečnog programa.

Krajem decembra prošle godine, nakon sanacije parovoda, i uz veliku podršku kompanije Bingo, pokrenuta je i proizvodnja praškastog programa, povratkom Arix Tenza. Potom, uslijedio je i povratak praškastog deterdženta “IDA”.