Dionice Salesforcea potonule 20 posto

0

Dionice Salesforcea pale su 20 posto u četvrtak ujutro, stavljajući dionicu na najgori dan u gotovo 20 godina.

Njegov najgori dan trgovanja u historiji bio je 4. jula 2004., kada su dionice pale 27 posto samo nekoliko dana nakon što je firma izašla na burzu.

Pad dolazi nakon što je Salesforce u srijedu izvijestio o fiskalnim rezultatima za prvo tromjesečje koji su iznevjerili procjene prihoda Wall Streeta po prvi put od 2006. Također je dao manje smjernice od očekivanih.

Dobavljač softvera u oblaku rekao je da su prihodi za to razdoblje porasli za 11% na 9,13 milijardi dolara, što je manje od 9,17 milijardi dolara prema očekivanjima analitičara, prema LSEG-u.

Salesforce očekuje prilagođenu zaradu po dionici u drugom tromjesečju od 2,34 do 2,36 dolara uz prihod od 9,2 do 9,25 milijardi dolara. Analitičari koje je anketirao LSEG očekivali su 2,40 dolara prilagođene dobiti po dionici na 9,37 milijardi dolara prihoda.

Analitičari Citija rekli su da su se širi makroekonomski izazovi “vratili s osvetom” tokom prvog kvartala Salesforcea. Primijetili su da je to razdoblje također bilo slabije za druge softverske firme, ali da su problemi s izvršenjem i promjene Salesforceove strategije izlaska na tržište također utjecali na uspješnost kompanije.

Analitičari su spustili ciljnu cijenu dionice na 260 dolara s 323 dolara, prenio je SEEbiz.