Dionica kod Počitelja: Položen kamen temeljac

0

Početak radova na dionici autoceste Počitelj – Zvirovići LOT 1 obilježen je svečanom ceremonijom održanoj u petak ujutro u Dretelju kod Čapljine.

Dionica Počitelj-Zvirovići LOT 1, u ukupnoj dužini od 10,1 kilometra, od izuzetne je važnosti za Hercegovinu, jer će njenom izgradnjom biti izravno autocestom povezan ovaj dio Hercegovine s Međugorjem i Evropskom unijom.

LOT 1 obuhvata trasu autoceste od početne stacionaže do mosta Počitelj i od mosta Počitelj do petlje Zvirovići. Veliki most Počitelj nije sastavni dio ovog LOT-a. Izvođač radova je kineska korporacija.

Izgradnja poddionice Počitelj – Zvirovići financira se iz sredstava osiguranih u okviru ugovora o zajmu sklopljenog s Europskom investicijskom bankom.

Na samoj ceremoniji o izgradnji ovog dijela dionice govorili su Tang Hao, voditelj firme izvođača radova, Denis Lasić, federalni ministar prometa i komunikacija, Ji Ping, kineski ambasador u BiH te Dragan Čović, predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, prenio je Bljesak.info.