Dermal u novembru useljava u novi pogon

0

Preduzeće ”Dermal” iz Kotor Varoša privodi kraju izgradnju nove proizvodne hale u Kneževu. Time ovaj proizvođać obuće nastavlja širiti svoje proizvodne kapacitete.

– U tri godine, koliko poslujemo u Kneževu, u kontinuitetu smo širili proizvodne kapacitete i povećavali broj zaposlenih.  Napravili smo dobar poslovni potez odlukom da pokrenemo proizvodnju u Kneževu. Imali smo potrebe za radnom snagom, a u Kneževu je bila potreba za zapošljavanjem. Proizvodnju smo pokrenuli s radnim snagom bez iskustva u proizvodnji obuće. Ali, radilo se o vrijednim i odgovornim radnicima koji su se za vrlo kratko vrijeme obučili i svoje znanje prenosili na novoprimljene radnike – izjavio je za ”Glas Kotor Varoša” Radenko Bubić, vlasnik i generalni direktor ”Dermala”.

Prema njegovim riječima, danas u Kneževu ”Dermal”  ima 300  zaposlenih, a odavno postoji potreba za većim  i uslovnijim proizvodnim objektom.

– Sredinom godine smo kupili zemljište, a krajem jula počela je izgradnja hale veličine 3.200 kvadratnih metara. Hala je sada u završnoj fazi i ako nam vremenske prilike dozvole planiramo useljenje do kraja novembra 2020. godine – napominje Bubić. 

On je istakao da za ovako brz  razvoj  i rast ”Dermala”  najveće zasluge  pripadaju vrijednim i odgovornim radnicima.

– Zahvalni smo i lokalnim vlastima, a posebno načelniku Kneževa Goranu Borojeviću, na dobroj saradnji i podršci prilikom pokretanja proizvodnje i širenja kapaciteta našeg preduzeća u Kneževu – kaže Bubić. 

Značajan izvoz

Kako je BiznisInfo ranije pisao, “Dermal” je ove godine zaposlio 200 novih radnika, u avgustu otvorio novi pogon i tako stvorio uslove za novo povećanje obima proizvodnje.

Ova fabrika dnevno izrađuje oko 1.000 pari obuće modnog programa i 4.000 pari namjenske zaštitne obuće koju, osim u zemlje Balkana, plasiraju i na mnoga druga tržišta u Evropi, kao što su Njemačka, Francuska, Austrija, Italija, Slovačka i Holandija.

D. Hadžić