Delegacija VM u Turskoj: Fokus na jačanju ekonomske saradnje

0

Predsjedavajući Vijeća ministara (VM) BiH Denis Zvizdić predvodit će delegaciju VMBiH koja će danas boraviti u zvaničnoj posjeti Republici Turskoj gdje će s domaćinom, premijerom Republike Turske Ahmetom Davutogluom razgovarati o unapređenju bileteralnih odnosa s fokusom na jačanje ekonomske saradnje, javlja Fena.

Zvizdić će se susreti i s predsjednikom Republike Turske Recepom Tayyipom Erdoganom i predsjednikom Velike Narodne Skupštine Republike Turske Ismailom Kahramanom.

Delegacija Vijeća ministara BiH će tokom boravka u Ankari posjetiti Mauzolej Kemala Ataturka, gdje će Zvizdić položiti vijenac, te obići mjesto terorističkog napada u Kizilayu gdje će odati počast žrtvama.

Predsjedavajući VMBiH i premijer Turske obratit će se i privrednicima na Poslovnom forumu Bosna i Hercegovina – Republika Turska.

Pored predsjedavajućeg Zvizdića, delegaciju Vijeća ministara BiH sačinjavaju ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović, ministrica odbrane BiH Marina Pendeš i ministar civilnih poslova BiH Adil Osmanović, saopćeno je iz VMBiH.